Här får du en överblick över sidans kategorier

Efter en lång arbetsvecka är det dags att koppla av och koppla av med familjen. Godis är en av livets enkla nöjen som får oss att må bra. En fredagskväll ska avnjutas i familjens sällskap och en stor skål godis. Därför hittar du ett stort utbud av läckra godis allt från sött skum, syrliga sjöstjärnor, läcker choklad, salt lakrits och mycket mer som kan göra din helg extra söt. Så det spelar ingen roll om du gillar det surt, sött eller salt, du kan hitta det perfekta godiset för både barn och vuxna. Kanske vill du bara unna dig en stor påse  med dina favoritbitar, som du kan sitta och njuta av själv. Du kommer garanterat också att hitta något godis som väcker barndomsminnen. Den perfekta starten på helgen.

Om du letar efter något nytt till godisskålen hittar du danska, amerikanska, engelska och japanska godis. Med över 400 typer av amerikanskt godis att välja mellan, har du massor av alternativ för att utforska dina smaklökar eller välja exakt vad du gillar. Du har säkert sett många amerikanska godismärken på tv och i filmer, och nu har du chansen att prova dem själv.

Om detta låter som något för dig, hittar du här ett stort utbud av godis.

Sockerfritt för diabetikern

Om du är diabetiker eller bara vill hålla koll på din vikt, låt dig inte luras att äta läckra godis. Du kan enkelt fortfarande njuta av en läcker fredagsmys utan att kompromissa med din hälsa, vikt eller samvete. Du hittar även ett stort utbud av sockerfria godis och på så sätt lämnas du inte utanför när den stora skålen kommer fram. Känner du en diabetiker är det också bra att ha lite sockerfritt godis liggandes, så att alla kan njuta av kvällens mys med massor av goda smaker. På så sätt blir ingen utskriven.

Förvara ditt godis ordentligt

Det är inte alltid man har godis kvar i påsen efter att den har öppnats. Men när det sällan händer är det viktigt att förvara det rätt. Förvarar du, lakrits och godis på fel sätt blir de snabbt hårda och tråkiga och därför helt oätliga redan dagen efter. Förvarar du godiset rätt håller ditt godis fräscht längre och på så sätt kan du njuta lika mycket nästa helg.

För lakrits och vingummi bör du stänga påsen tätt. På så sätt slipper du att ditt godis blir hårt. Se också till att de är torra och svala så att innehållet i påsen inte smälter.

Hårt godis kan riskera att smälta ihop. Det är därför viktigt att de förvaras torrt och svalt. Undvik därför att ha dem stående där solen skiner.

Karameller ska förvaras torrt och svalt så håller de sig fräscha och mjuka längre.

Ett bra ställe att förvara dina godis är väl förpackat i ett mörkt köksskåp eller låda. Här är det ofta bra temperatur.